A bennünk rejlő védelem

A bennünk rejlő védelem

A bennünk rejlő védelmi rendszer képes megakadályozni, hogy a szervezetünkben meglévő ráksejtekből daganat alakuljon ki .Ha a védelmi rendszer hatása legyengül, akkor kialakul a rettegett betegség, a rák. Dr. Kulcsár Gyula meghatározta, hogy melyek azok a molekulák, amelyek a keringési rendszerünkben a védelmet alkotják, és a ráksejteket programozott sejthalálra (orvosi műszóval: apoptózisra) késztetik. E tudományos felfedezésnek, a bennünk rejlő természetes tumor ellenes védelemnek a bemutatására vállalkozik ez a film.

Korhatár: 12

Leírás


Dr. Kulcsár Gyula biokémikus 1987-ben kezdődött sejt- és állatkísérletei vezettek ahhoz a tudományos felfedezéshez,amelyben meghatározta, hogy a vérkeringésben levő anyagok közül melyek azok, amelyek a védelmet alkotják és nagy mennyiségben a ráksejtekbe kerülve "öngyilkosságra" (apoptózisra) késztetik azokat.
A film bemutatja a tudományos felfedezés történetét, a természetes tumorellenes védelem működését, a jelenleg is folyó kutatásokat.
A feltalálónak és munkatársainak bemutatásán túl találkozunk gyógyult betegekkel ( köztük orvossal is!), de a kétkedők, fenntartásokat hangoztatók is megszólalnak.

 

Rendező: B.Révész László
Producer: Füredi Vilmos
Forgatókönyv: Mudry Péter
Operatőr: Nádorfi Lajos
Vágó: Uchlaczky Lilian
Narrátor: Dombóvári Gábor
Támogató: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa

 

Adás időpontjai

    Produkció

    dokumentumfilm